Inkomstenbelasting

Bent u op zoek naar een betrouwbaar, flexibel en deskundig administratiekantoor die uw aangifte inkomstenbelasting kan doen? Bij Heijmerikx Mulder, administratiekantoor Raalte bent u op de juiste plek!

Als ondernemer of particulier bent u verplicht om ieder jaar voor 1 mei de aangifte inkomstenbelasting in te dienen bij de Belastingdienst. Daarvoor is het van belang dat uw administratie op orde is. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. Op deze manier kunt u zich weer bezighouden met uw core business en kunnen wij ons richten op uw aangifte inkomstenbelasting en eventueel uw gehele administratie.

Wij verzorgen niet alleen aangifte inkomstenbelasting, maar kunnen ook uw omzetbelasting indienen of uw hele administratie en boekhouding verzorgen.

Maar al mijn aftrekposten inkomstenbelasting als ondernemer dan?

Wanneer ondernemers praten over aftrekposten of fiscale faciliteiten in de inkomstenbelasting, dan bedoelen zij de mogelijkheden om de winst uit onderneming te verminderen via regels die speciaal bedoeld zijn voor ondernemers. Misschien handig om te vermelden dat de Belastingdienst twee soorten ondernemers kent: ondernemer voor de omzetbelasting en ondernemer voor de inkomstenbelasting. Je kan beide zijn of één van beide, dus verdiep je hierin!

De belangrijkste aftrekpost bestaat natuurlijk uit de kosten die worden gemaakt om je onderneming draaiende te houden (inkopen, investeringen, kantoorkosten etc.). Deze kosten breng je in mindering op de omzet (opbrengsten / inkomsten) van je onderneming. Het saldo wat nu resteert is voor een normaal mens de ‘winst’.